Online Vragenlijst

Doel van het onderzoek
Deze studie maakt deel uit van een groter onderzoeksproject met als doel om beter te begrijpen hoe seksueel verlangen werkt binnen een relatie, zijnde het een heteroseksuele, een homoseksuele of een lesbische relatie. Daarbij zijn we geïnteresseerd in de unieke manier waarop twee partners met elkaar omgaan en hoe die interacties hun verlangen voor elkaar beïnvloeden.

Eén manier waarop we inzicht willen krijgen op de interactieprocessen die bij het ontstaan van seksueel verlangen een rol spelen, is een online vragenlijst. Deze vragenlijst heeft als doel om zoveel mogelijk mensen aan het woord te laten en hen anoniem te laten delen wanneer zij verlangen voelen voor hun partner.

Wie kan er mee doen?naar het aanmeldingsformulier
Mannen en vrouwen ouder dan 18 jaar die momenteel OF minimaal één keer in het verleden een vaste, monogame relatie van minimaal 6 maanden hebben (gehad) met een partner van hetzelfde óf het andere geslacht waarmee zij (manuele, orale, vaginale of anale) seks hebben (gehad), Nederlands spreken, en woonachtig zijn in Vlaanderen of Nederland.

Verloop van de studie
Deelnemers die zich aanmelden voor de studie, worden geleid naar een online vragenlijst. Na het invullen van een aantal demografische gegevens (geslacht, leeftijd, seksuele oriëntatie, relatiestatus), worden zij gevraagd om antwoord te geven op 4 open vragen.

Risico’s/Ongemakken
Voor zover ons bekend houdt deelname aan dit onderzoek geen risico’s in voor de deelnemers. De gegevens worden anoniem verwerkt zodat je privacy volledig gegarandeerd blijft (zie verder). Het enige ongemak dat met dit onderzoek verbonden is, is dat je geconfronteerd wordt met vragen over een erg persoonlijk en intiem onderwerp en dat de mogelijkheid bestaat dat je de confrontatie met een bepaalde vraag niet prettig vindt.

Voordelen
Deelname aan dit onderzoek levert geen enkel persoonlijk voordeel op.
Door deelname aan deze studie draag je wel bij tot een wetenschappelijk onderzoek naar een belangrijk aspect van seksualiteit in de context van een partnerrelatie. Het identificeren van factoren die seksueel verlangen beïnvloeden kan zowel voor hulpverlening als voor seksuele educatie waardevol zijn en helpen om de seksualiteitsbeleving van koppels te verbeteren.

Deelname
Je deelname gebeurt op vrijwillige basis.

Vertrouwelijkheid
Je antwoorden worden zonder herkenbare persoonsgegevens opgeslagen en verwerkt. Ze worden in geen geval aan derden doorgegeven.